Free cookie consent management tool by TermsFeed

Promoviranje udomiteljstva u Vukovaru: Velika je potreba za udomiteljskim obiteljima

28.03.2024.

Tim za udomiteljstvo Vukovarsko-srijemske županije organizirao je akciju podjele promotivnih letaka na štandu gdje su zainteresirani građani mogli dobiti i dodatna pojašnjenja kao i odgovore na pitanja.

Voditelj Županijske službe Hrvatskog zavoda za socijalni rad Zvonimir Rogulja u izjavi za medije upozorio je da je velik broj djece i dalje smješten u domovima za nezbrinutu djecu.

- Udomiteljstvom omogućavamo skrb djeci, ali i odraslim osobama koje se ne mogu brinuti o sebi, kada oni to ne mogu ostvariti u okviru vlastitih obitelji. Uvijek je bolje da djeca odrastaju u krugu obitelji nego u nekom domu. 

Na području Vukovarsko-srijemske županije ukupno je 110 udomiteljskih obitelji, od toga je u Vukovaru 25 udomiteljskih obitelji za djecu i deset za odrasle osobe.

Za sve zainteresirane za udomiteljstvo, Rogulja je objasnio i tijek postupka: 

Tim za udomiteljstvo zaprima zahtjev i pokreće obradu udomitelja od prikupljanja dokumentacije i potrebnih potvrda, do edukacije i konačnog dobivanja dozvola. Podnositelji zahtjeva moraju imati osigurane vlastite prihode i zadovoljavati određene stambene uvjete sukladno Zakonu i pravilnicima. Udomitelji imaju pravo i na opskrbninu i naknadu za rad udomitelja čiji iznos ovisi o broju smještenih korisnika, dobi i zdravstvenom stanju. 


KONTAKT 

TIM ZA UDOMITELJSTVO VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

E-mail udomiteljstvo@hzsr.hr

Mob.: 099/1638-112

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: