Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dan otvorenih vrata ove godine posvećen temi udomiteljstva

15.02.2024.

Svjetski dan socijalnog rada tradicionalno se u Hrvatskoj obilježava i kao Dan otvorenih vrata sustava socijalne skrbi kada socijalne radnice i radnici dijele iskustva vlastite prakse u svojim lokalnim zajednicama. 

Županijska služba Osječko-baranjske županije ove je godine odlučila Dan otvorenih vrata posvetiti temi udomiteljstva i predstaviti rad županijskog tima za udomiteljstvo. Tako osmišljena aktivnost, praćena najavama i prigodnim letkom, bila je posjećena i medijski popraćena. 

Sudjelovali su kolege iz područnih ureda s područja Županije, Obiteljskog centra, Udruge Breza, Udruge PGDI, CZNZD Osijek, CZPUZ “Klasje”, CZPZUZ “Ja kao i ti”, predstavnici Udruge udomitelja OBŽ “Samarijanka” kao i zainteresirani građani i potencijalni novi udomitelji. Bio je to dobro iskorišten Dan i dan. 

Na okruglom stolu raspravljalo se o nedostatku smještajnih kapaciteta i velikoj ulozi koju u društvu imaju udomitelji. Socijalna radnica Jelena Kasabašić u izjavi za medije istaknula je još jednom da su potrebe puno veće od trenutno ispunjenih.

I da je 400 mjesta, ne bi bilo dovoljno. Neka ljudi to shvate kao poziv. To zanimanje nije dovoljno cijenjeno, ali je potrebno.

Najavila je i uslugu odmora od skrbi koju će ponuditi Udruga Breza. 

 

 

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: