Free cookie consent management tool by TermsFeed

Partnerstvo s GDCK Jastrebarsko na EU projektu “Zaželi - Uz nas sigurni”

18.04.2024.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko potpisalo je ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu četvrte faze projekta “Zaželi – Uz nas sigurni”.

Vrijednost ugovora je 675.000,00 eura, a provodit će se u razdoblju od 30 mjeseci. Projekt je nastavak prethodnih, koji su se pokazali i te kako poželjnim i korisnim u smislu prevencije institucionalizacije onih kojima je potrebna pomoć u određenim životnim okolnostima.

Projektom je predviđeno cjelovito financiranje za zapošljavanje 15 gerontodomaćica ili domaćina do 28 mjeseci, do isteka ugovornog razdoblja. Riječ je o teže zapošljivim osobama iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Oni će usluge pomoći u kući i oko kuće, uglavnom staračkim i samačkim domaćinstvima, pružiti za 90 potrebitih korisnika s područja grada Jastrebarskog, općina Klinča Sela, Krašić i Žumberak.

Partneri Crvenog križa u projektu su Zagrebačka županija, Hrvatski zavod za socijalni rad, Grad Jastrebarsko, Općina Klinča Sela, Općina Krašić i Općina Žumberak. Zagrebačka županija će zaposlenim osobama osigurati regres za godišnji odmor i božićnice.

Više informacija možete pronaći u dokumentima.

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: