Free cookie consent management tool by TermsFeed

Centru za socijalnu skrb Osijek

Centar za socijalnu skrb Osijek je započeo s provedbom projekta „Učimo nenasilna ponašanja“ (Kodni broj: UP.02.2.2.12.0035) 18. listopada 2021. s predviđenim rokom završetka do 18. listopada 2023.

Nositelj projekta: Centar za socijalnu skrb Osijek

Ukupna vrijednost projekta: 2.428.179,04 kn

Razdoblje provedbe projekta: 18. 10. 2021. – 18. 10. 2023.

Financiranje i provedba projekta: Projekt se provodi i financira iz Europskog socijalnog fonda  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali kroz poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ (Broj poziva: UP.02.2.2.12).
Ciljevi projekta:

1. Smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucijskog oblika skrbi izvan vlastite obitelji te unaprjeđenje kvalitete i/ili razvoj/širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga

2.  Jačanje kapaciteta stručnjaka/osoba koje rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije

3.  Podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici

U projektu je zaposleno šest osoba (dva socijalna radnika, dva psihologa, administrator i voditelj projekta). Usluge koje se provode kroz projekt su usluge psihosocijalne podrške (individualno i grupno) za ciljane skupine (žrtve obiteljskog nasilja, djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe sa problemima u ponašanju, članovi obitelji koje su primile pomoć).

Kroz projekt je trideset stručnih suradnika (socijalni radnici, psiholozi)  koji su zaposleni u Centrima za socijalnu skrb Osječko-baranjske županije pohađalo dvije šestomjesečne edukacije:

  1. Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja u obitelji
  2. Psihosocijalni tretman počinitelja nasilja kod djece i vršnjačkog nasilja 

Edukacijama su se ojačali kapaciteti stručnih djelatnika i njihove kompetencije za neposredni rad s počiniocima nasilja s krajnjim ciljem da isti promjene svoje ponašanje u pozitivnom smjeru. 
Više informacija na: https://ucimo-nenasilna-ponasanja.com
 

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: