Free cookie consent management tool by TermsFeed

VRB SKRB

NAZIV PROJEKTA: VRB SKRB

NOSITELJ PROJEKTA: Centar za socijalnu skrb Vrbovec

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 9.805.810,62 kuna

UKUPNI PRIHVATLJIVI TROŠKOVI: 7.686.015,75 kuna

EU SUFINANCIRANJE PROJEKTA: 7.686.015,75 kuna

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 14.2.2018 -14.9.2021.

O PROJEKTU:

Donošenjem „Plana deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi i drugih pravnih osoba u Republici Hrvatskoj 2011. – 2018.“ postavljeni su temelji za pokretanje procesa transformacije domova u RH i planiranje djelatnosti socijalne skrbi usmjerene na život u zajednici. Svrha procesa je smanjiti ulazak u institucije i povećati izlazak iz institucija u nove oblike skrbi.

Centar za socijalnu skrb Vrbovec tradicionalno njeguje i stalno širi djelatnost udomiteljstva. Na području nadležnosti Centra trenutno je aktivno preko 220 udomiteljskih obitelji u kojima je smješteno preko 700 korisnika. Vrbovečki kraj prednjači po razvoju udomiteljstva u Hrvatskoj, i to naročito udomiteljstva psihički bolesnih i odraslih osoba s intelektualnim poteškoćama.

Kako bi Centar mogao biti još bolja podrška ovom hvalevrijednom procesu izgradit će se i opremiti novi Cenar za socijalnu skrb Vrbovec koji će udovoljavati svim potrebama naših korisnika i udomitelja. Također, nabavit će se vozila za timove za udomiteljstvo. Uklanjanjem infrastrukturnih ograničenja omogućit će se dostupnost usluga za sve kategorije korisnika i tako podržati deinstitucionalizacija i transformacija sustava socijalne skrbi.

Ovaj projekt nastao je suradnjom Centra koji je inicirao projektnu ideju, Grada Vrbovca koji je osigurao adekvatno zemljište te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koji sufinancira projekt.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:

Ovaj projekt omogućit će daljnje povećanje broja korisnika izvaninstitucijskih oblika skrbi te pomoći u ostvarenju prava i zadovoljavanju njihovih potreba.
Realizacija ovog projekta donijet će dugoročne pozitivne učinke za svakog korisnika posebno kroz osiguranje prostora za grupni rad s udomiteljima i njihovu edukaciju, ispunjenjem uvjeta za individualni rad s korisnicima i udomiteljima, nabavkom vozila za pružanje podrške na lokaciji korisnika te pristupačnošću novog Centra za sve osobe s invaliditetom.

Realizacijom ovog projekta konačno će osigurati kvalitetni uvjeti za pružanje usluge savjetovanja i pomaganja kakve naši korisnici i zaslužuju.

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA:

Irena Martak, ravnateljica CZSS Vrbovec

e-mail adresa: Irena.Martak@socskrb.hr

 

DODATNE POVEZNICE

Strukturni fondovi

Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020
 

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Vrbovec

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: