Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mobilni tim u zajednici

Kodni broj UP.02.2.2.06.0093

UKUPNA VRIJEDNOST:
1.453.275,52 HRK (Iznos EU potpore 100%)

NOSITELJ PROJEKTA:
Centar za socijalnu skrb Sisak
Ul. Ivana Meštrovića 21, 44000 Sisak
www.czss-sisak.hr

PARTNERI:
Sisačko-moslavačka županija, Centar za socijalnu skrb Daruvar

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
23.06.2020. – 23.06.2022.

CILJ PROJEKTA:

Projektom “Mobilni tim u zajednici” unaprijedit će se socijalna uključenost i osnažiti pomirenje poslovnog i obiteljskog života, odnosa roditelja i djece te poduprijeti ostvarenje zdravog i poticajnog okruženja za odrastanje na području grada Siska, općine Martinska Ves i općine Sunja.

Uspostavljanjem mobilnog tima od 4 člana (socijalni radnik, psiholog, socijalni pedagog i defektolog) osigurat će se razvoj učinkovitih socijalnih usluga i komplementarnog djelovanja na području nadležnosti Centra za socijalnu skrb Sisak.

Zaposlit će se socijalni radnik, psiholog, socijalni pedagog i financijsko-administrativni asistent koji će osigurati adekvatnu i dostupnu uslugu ciljnim skupina te kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti. Projekt će trajati 24 mjeseca.

PROJEKTNE AKTIVNOSTI:

  1. Uspostavljanje mobilnog tima
  2. Jačanje kapaciteta stručnog osoblja
  3. Jačanje kapaciteta ciljnih skupina
  4. Promidžba i vidljivost
  5. Upravljanje i administracija

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Projekt „Mobilni tim u zajednici“ bavit će se osnivanjem mobilnog tima za podršku na području grada Siska, općine Martinska Ves i općine Sunja namijenjenih pružanju pomoći djeci i mladima kao i obiteljima koji se nalaze u riziku od socijalne isključenosti. U svrhu osnaživanja kapaciteta ciljanih skupina, organizirat će se ciljane edukacije, pružat će se psihosocijalna podrška i usluga te će se provoditi kampanja podizanja svijesti šire javnosti u razdoblju od 24 mjeseca.

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA

Projektnim aktivnostima uspostavit će se mobilni tim koji će se sastojati od 3 novozaposlena djelatnika (socijalni radnik, psiholog i socijalni pedagog), te 1 djelatnika Centra za socijalnu skrb Sisak (defektologa). Aktivnost Uspostavljanja mobilnog tima osim zapošljavanja stručnih osoba odnosi se i na nabavu automobila, prijenosnog računala te edukaciju mobilnog tima čime će se osigurati kvalitetna i dostupna usluga psihosocijalne podrške i pomoći za najmanje 40 obitelji i 120 djece i mlađih od 25 godina, pripadnika ciljnih skupina. Obilaskom mobilnog tima promicat će se obiteljske vrijednosti, jačanje uloge obitelji, jačanje roditeljskih kompetencija te će se osigurat pomoć i podrška u strukturiranju vremena i učenju kroz razvijanje socijalnih vještina djece i mladih.

Jačanjem kapaciteta stručnog osoblja educirat će se djelatnici Centra za socijalnu skrb Sisak te partnerskih organizacija čime će se ostvariti podizanje kompetencije i jačanja resursa unutar sustava socijalne skrbi koje će se, osim u Sisačko-moslavačkoj županiji, provoditi i u Bjelovarsko-bilogorskoj, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj te Primorsko-goranskoj županiji. Djelatnicima mobilnog tima pružat će se kontinuirana supervizija i edukacija usmjerena povećanju kvalitete njihove usluge i razvijanja novih vještina.

Unaprijedit će se socijalna uključenost i povećati svijest o promicanju važnosti obiteljskog života kroz element Jačanja kapaciteta ciljnih skupina gdje će se održati info dani u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Tjedna djeteta i Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Projektnim aktivnostima omogućit će se psihosocijalna podrška i usluga rane intervencije usmjerene na podizanje svijesti javnosti o problemima s kojima se susreću ciljne skupine. Senzibiliziranjem javnosti i stručnjaka omogućit će se pravilan i efikasan način komuniciranja i surađivanja s osobama koje se nalaze u riziku od socijalne isključenosti.

Projekt će se provoditi na području grada Siska, općine Martinska Ves i Sunja u trajanju od 24 mjeseca uz pomoć i potporu partnera Sisačko-moslavačke županije i Centra za socijalnu skrb Daruvar.

KONTAKT OSOBA PROJEKTA

ALENKA LJUBEŠIĆ, dipl.soc.radnica
Tel. 044 515-702
Mob. 091-4410098
e-mail: alenka.ljubesic@socskrb.hr

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: