Free cookie consent management tool by TermsFeed

SOS - skrb o starijima

Svrha projekta “SOS - skrb o starijima” je unaprijediti uvjete za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama na području Grada Pazina i Središnje Istre kroz infrastrukturna ulaganja u Centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga. 

Projekt se provodi u sklopu izgradnje objekta dvojne namjene, Dom za starije osobe i centar za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga Pazin, a nastao je iz potrebe Gradskog društva Crvenog križa Pazin, da kao jedini pružatelj izvaninstitucijskih socijalnih usluga za starije osobe u Gradu Pazinu i Središnjoj Istri, ojača svoje infrastrukturne kapacitete i time uspostavi kvalitetniju mrežu socijalnih usluga.

Projekt je prijavljen u okviru poziva „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije - druga faza“, operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ciljevi projekta

Zahvaljujući ulaganju u infrastrukturu, kroz izgradnju Centra te opremanje istog, stvorit će se preduvjeti za širenje suvremenih oblika pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga u Istarskoj županiji čime će se formirati temelji za razvoj socijalnih usluga u zajednici i jačanje procesa deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj, a vidljivost projekta podići će socijalnu svijest šire javnosti.

Očekivani rezultati  

Rezultati projekta su izgrađen i opremljen dio građevine za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga za potrebe organizacije poludnevnog boravka za starije osobe te stvaranje uvjeta za kvalitetnu uslugu pomoći u kući. 

Prostor Centra imati će multifunkcionalnu namjenu usklađenu s potrebama korisnika te će se sastojati od sljedećih infrastrukturnih jedinica: 

  • Prostor za poludnevni boravak i prostor za odmor korisnika Centra 
  • Ured voditelja pomoći u kući i poludnevnog boravka 
  • Prostor za zaposlenike Centra i volontere 
  • Sanitarni prostori (2 za zaposlenike/volontere, 1 za korisnike Centra, 1 za korisnike Centra za osobe s invaliditetom) 
  • Kupaona za korisnike Centra s tušem 
  • Prostorije za održavanje (spremište za sredstva za pranje, čišćenje i dezinfekciju prostora te spremište i prostor za opremu za potrebe usluge pomoć u kući) 

Centru će biti na raspolaganju i zajedničke prostorije koje će dijeliti s Domom te će se projektom izgraditi i opremiti ukupno 36 infrastrukturnih jedinica.  

Osim novih prostora, nabavit će se četiri automobila za obilazak korisnika za gerontodomaćice i jedan za pomoćnog radnika, kombi za prijevoz korisnika za potrebe Centra i automobil za obilazak korisnika za potrebe Centra za socijalnu skrb Pazin.


Ukupna vrijednost projekta

54.720.608,72 HRK  

EU sufinanciranje projekta

10.817.210,07 HRK   

Razdoblje provedbe projekta

13.07.2017. – 13.01.2023.

Nositelj projekta

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Pazin  

Partneri

Grad Pazin i Centar za socijalnu skrb Pazin  

Web

https://www.skrbostarijima.eu/

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: