Free cookie consent management tool by TermsFeed

Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik

Temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, kodni broj: UP.02.2.2.12.0026, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., od dana 18.10.2021. Centar za socijalnu skrb Šibenik provodi projekt  „Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik“.

Podaci o projektu:

Upravljačko tijelo- Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Posredničko tijelo razine 2- Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije

Korisnik: Centar za socijalni skrb Šibenik

Partner: Grad Šibenik

Kratak opis projekta:

Projekt „Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik“ provodit će se na području gradova Šibenika, Vodica i Skradina te općina Rogoznica, Primošten, Bilice, Tribunj, Pirovac, Tisno i Murter-Kornati kroz period od 24 mjeseca. Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Gradom Šibenikom. Proces deinstitucionalizacije je od primarne važnosti za korisnike socijalnih usluga, posebnih onih koji žive u prometno izoliranim sredinama.

Ciljana skupina korisnika su: osobe kojima su potrebne savjetovane usluge i edukacije vezano za brak, roditeljstvo, obiteljske i partnerske odnose; osobe kojima su potrebne savjetovane usluge i edukacije vezano za invaliditet, funkcionalnu ovisnost uslijed starosti, kronične bolesti i/ili bolesti ovisnosti; osobe kojima su potrebne savjetovane usluge i edukacije vezano za razvoj socijalizacijskih vještina djece i mladih, posebno komunikacijskih vještina i nenasilnog rješavanja sukoba među djecom i mladima; osobe kojima su potrebne savjetovane usluge i edukacije vezano za roditelje u specifičnim uvjetima te za razvoj komunikacije i tolerancije u mladenačkim partnerskim odnosima; osobe kojima su potrebne usluge obiteljske medijacije, edukacije (potencijalnih) udomitelja i edukacije (potencijalnih) posvojitelja.

Kako bi ispunili tri glavna elementa projekta, planira se: uspostaviti dva mobilna tema (zaposliti četiri stručnjaka) koji će provoditi devet različitih socijalnih usluga u sklopu Obiteljskog centra te u kući korisnika; educirati stručnjake putem različitih edukacija, predavanja, radionica i supervizija; održati predavanja, okrugle stolove, konferencije i info pultove za širu javnost, izraditi i distribuirati letke i brošure.

Promocija udomiteljstva za djecu na području Šibensko-kninske županije

U suradnji CZSS Šibenik, CZSS Drniš i CZSS Knin za područje Šibensko-kninske županije provode aktivnosti za promicanje udomiteljstva za djecu.

Za više informacija o udomiteljstvu za djecu pogledajte Power point prezentaciju

Kratak plan aktivnosti:  promocija udomiteljstva za djecu na radio postajama (Radio Šibenik, Radio Drniš, HRT Radio Knin), lokalnim internet portalima („Šibenik IN“, „Šibenski portal“, „Huknet“ , „Feral news“) te na web stranicama centara za socijalnu skrb, gradova i općina te udruga  s područja naše Županije; tiskanje letaka i plakata; održavanje Okruglih stolova i Javne tribine. Okrugli stolovi održat će se s ciljem upoznavanja sudionika s potrebom aktivne promidžbe udomiteljstva za djecu te svim pozitivnim učincima koje udomiteljstvo nosi sa sobom, za kvalitetno društvo u cjelini. Cilj Javne tribine je približavanje pojma udomitelja, zakonski okvir udomiteljstva, afirmacija udomiteljstva, razbijanje straha i predrasuda u svezi s udomljavanjem, ukazivanje na prednosti života djece u obiteljskom okruženju i podizanju kvalitete života djece. Tribinu će u suradnji održati ravnateljice tri Centra za socijalnu skrb u Županiji uz podršku stručnih radnika centara. Na tribini će gostovati postojeći udomitelji s područja Šibensko-kninske i  Splitsko-dalmatinske županije s kojima su centri za socijalnu skrb imali pozitivno iskustvo udomljavanja djece. Gostujući udomitelji s pozitivnim iskustvima odgovarat će na pitanja, nedoumice i rizike oko udomljavanja djece, a s kojima se mogu suočiti potencijalni udomitelji.

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: