Free cookie consent management tool by TermsFeed

O UDOMITELJSTVU NA HRVATSKOM RADIJU: BLAGI PORAST BROJA UDOMITELJSKIH OBITELJI

06.05.2024.

Socijalna radnica i supervizorica Ljiljana Rogić Šneperger iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad gostovala je u emisiji Susret u dijalogu u kojoj se govorilo o udomiteljstvu. 

U emisiji urednice Blaženke Jančić govorilo se o tome koliko je razvijeno i na koji je način organizirano udomiteljstvo u Hrvatskoj, kako stvoriti okruženje u kojem se promiče svijest i podrška udomiteljstvu i na koji način Crkva ohrabruje kršćanske obitelji da postanu udomitelji. O ovoj važnoj temi razgovarale su magistra socijalnog rada, savjetnica i obiteljska psihoterapeutkinja Vlasta Grgec-Petroci iz Obiteljskog centra Područna služba grad Zagreb, magistra socijalnog rada i supervizorica Ljiljana Rogić Šneperger iz Hrvatskoga zavoda za socijalni rad i predsjednik Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije biskup Roko Glasnović.

 

Ljiljana Rogić Šneperger objasnila je koje sve vrste udomiteljstva postoje i kako izgleda postupak udomljavanja. 

"Trenutno su u Hrvatskoj 1304 udomiteljske obitelji za djecu, a 2245 djece smješteno je u udomiteljskim obiteljima."

Od početka ove godine 63 su nova zahtjeva za udomiteljstvo što je 23 više u odnosu na isto razdoblje lani tako da se može govoriti o porastu broja udomiteljskih obitelji.

Istovremeno rastu i potrebe za udomiteljskim obiteljima pa je potrebno promovirati udomiteljstvo te informirati javnost o svim aspektima i važnosti udomiteljstva. 

Emisiju možete poslušati na ovoj poveznici. 

 

Podijeli ovu stranicu

Odaberite platformu za dijeljenje ove stranice: